Historie

Trustbank is een particuliere bank opgericht op 30 augustus 1989 door de heer Jules A. Tjin Wong Joe en startte haar bankactiviteiten op 31 oktober 1989. Trustbank is begonnen als een relatief kleine bank en heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei bereikt. De bank is een dynamische instelling, die expertise heeft op het gebied van sparen, kredieten, beleggingen en vermogensbeheer.

Trustbank is actief als een spaar- en leningbank met een vergunning van de Centrale Bank, bekend als een secundaire bank en beperkt zich tot het aanbieden van lopende rekeningen. 

Trustbank heeft op strategisch niveau gekozen voor een nieuw business model ter verrijking van het bankenlandschap in Suriname, het Caraibisch gebied en Latijns Amerika. Hiermee  wordt DE ANDERE MANIER VAN BANKIEREN, Islamic banking, aangeboden. Dat kan dienen als stimulans voor de economische ontwikkeling en diversificatie . Uiteraard het verbeteren van de dienstverlening en het verruimen van het productassortiment.

TRANSFORMATIE

De Trustbank isin 2015 gestart met het conversietraject. Op 4 december 2015 heeft de ‘signing ceremony’ plaatsgevonden in Suriname tussen de CEO van de Trustbank, Maureen Badjoeri en CEO van de ICD Mr.Khaled Al Aboodi.

Medio 2016 hebben de Centrale Bank van Suriname en Trustbank een MOU (Memorandum of Understanding) ondertekend, waarbij goedkeuring is gegeven aan de conversie van Trustbank naar ‘Islamic Banking’. Onderdeel van de transformatie is een gewijzigde naam-voering van Trustbank naar Trustbank Amanah. In de MOU zijn de technische voorwaarden genoemd ter verkrijging van de vergunning van de Centrale Bank van Suriname.

Trustbank Amanah zal niet alleen in Suriname ’Islamic Banking’ uitoefenen, maar streeft na ook de financiële hub te worden in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.