  Terug naar overzicht

Islamic Finance biedt potenties voor ontwikkeling van de private sector door innovatieve investeringen en instrumenten.

Op 15 november 2019 is de “1st Caribbean Islamic Finance Forum” gehouden in Suriname in de Royal Ballroom van Torarica. Tijdens het forum dat georganiseerd werd door Trustbank Amanah en de Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), werkarm van de IsDB group, zijn diverse panel discussies gevoerd.

Gefocust werd op kansen en uitdagingen voor de ontwikkeling van de private sector in Suriname, met speciale aandacht voor de rol van technologie en innovatie als katalysator voor ontwikkeling. Een technisch samenwerkingsmechanisme Reverse Linkage, waarbij lidstaten hun kennis, expertise, technologie en middelen uitwisselen ter ontwikkeling van de capaciteiten is ook ter discussie aangesneden tijdens het forum.

"Met het forum beogen wij de scope van Islamic Finance te promoten ten einde de connectie te kunnen maken voor ontwikkeling in de private sector en hierdoor een bijdrage te leveren aan de diversificatie van de Surinaamse economie” aldus Trustbank Amanah CEO Maureen Badjoeri.

Tijdens het forum hebben Trustbank Amanah en de ICD nieuwe samenwerkingsovereenkomsten in de vorm van Memorandum of Understanding (MoUs) ondertekend. Hiermee is de samenwerking tussen beide partijen geïntensiveerd en zullen de gemeenschappelijke doelen, het dienen van de private sector met name de Small en Medium Enterprises (SME’s) en verdere ontwikkeling van Islamic Finance in Suriname, worden nagestreefd.

"De ICD en Trustbank Amanah zetten de samenwerking voort ter ontwikkeling van Islamic Finance in Suriname. Middels de MoUs is de samenwerking tussen onze instellingen geïntensiveerd, waardoor de gemeenschappelijke doelen kunnen worden nagestreefd " zei ICD CEO Mr. Ayman Sejiny

Het forum werd afgesloten met de discussie betreffende innovatieve financiële oplossingen. ICD heeft een Global Platform ontwikkeld, waar Trustbank Amanah ook lid van is, waarmee de investeerders van het platform investeringsmogelijkheden kunnen identificeren en projecteigenaren op zoek kunnen gaan naar investeerders. Verschillende soorten financieringsstructuren kunnen mogelijk zijn, waaronder Green Sukuk.

Bron: Trustbank Amanah

Datum: 18-11-2019