  Terug naar overzicht

Reverse linkage development through member countries cooperation

Bij het panel Reverse linkage development through member countries hebben Ambassadeur van de Republiek Indonesie Dhr.Julang Pujianto en Alternate Governor van de IsDB in Suriname dhr.Anwar Lalmohamed als panelleden deelgenomen en Trustbank Amamah Chief Commercial Officer dhr.Rick Soedamah fungeerde als moderator.

Allereerst werd uitgelegd wat Reverse Linkage inhoudt. Verder hebben beide panelleden middels presentaties de best practices uiteengezet. Ambassadeur Julang Pujianto ging dieper in op de diverse Reverse Linkage activiteiten van Indonesie samen met de IsDB group.

Op basis van het succes van Reverse Linkage programma en het officiële verzoek van de regering van Suriname, heeft de regering van Indonesië een programma ontworpen met de naam:

Het reverse linkage-project tussen Indonesië en Suriname inzake kunstmatige inseminatie van vee.

Dit project heeft de volgende de doelstellingen:

  • Versterking van het bestaande servicecentrum voor kunstmatige inseminatie als veeteelt station;
  • Het opbouwen van de institutionele capaciteit van relevante agentschappen om het systeem voor kunstmatige inseminatie te ontwikkelen;
  • De supply chain voor kunstmatige inseminatie bevorderen en versterken.

Ambassadeur Anwar Lalmohamed heeft bij zijn presentatie een uitgebreide uiteenzetting van de diverse Reverse Linkage projecten in Suriname weergegeven. Reverse Linkage (RL) is een verbetering van internationale technische samenwerkingsprogramma's en een vooruitgang van het technische samenwerkingsprogramma van de IsDB

Momenteel zijn er 4 projecten in Suriname in verschillende uitvoeringsfasen:

  • Rijst (Maleisië)
  • Vee (Indonesië)
  • Luchtverkeersleiding (Turkije)
  • Halal Ecosysteem (Maleisië)

Bron: Trustbank Amanah

Datum: 18-11-2019