  Terug naar overzicht

Trustbank Amanah tekent MOU met ICD, Wifak Bank en Al Akhdar Bank.

In Marrakech, Marokko tijdens de 44ste jaarvergadering van de Islamic Development Bank (IsDB) van 3 tot en met 6 april 2019 tekende Trustbank Amanah, naast andere Islamitische banken, een Memorandum of Understanding (MOU) met de Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), werkarm van de IsDB. De ondertekening vond plaats tussen ICD CEO Ayman Sejiny en Trustbank Amanah CEO Maureen Badjoeri.

De ICD biedt haar partners het wereldwijde platform aan dat onder andere inhoudt het uitwisselen van informaties, technische assistentie, financieringsmogelijkheden ten einde de particuliere sector te stimuleren, bancaire assistentie en het leggen van een basis voor daadwerkelijke financiële transacties binnen de IsDB-lidstaten w.o. Suriname.

Bij een dergelijk platform demonstreert de ICD de productieve toepassing van FinTech in de moderne wereldwijde business aangelegenheden, om de financiële transactiekosten voor haar aangesloten banken, leasemaatschappijen en instellingen voor microfinanciering te helpen verlagen en haar adviserende rol te verbeteren naar haar partners in het Islamitische ontwikkelingsnetwerk.

Dit netwerk heeft tot doel het partnerschap tussen de deelnemende Islamitische banken te versterken, de banden tussen de IsDB-lidlanden te verstevigen, de capaciteiten van de banken en hun diensten voor de klanten te ontwikkelen en bijdragen aan de implementatie van de Islamitische financiële sector.

In het verlengde hiervan tekende Trustbank Amanah in de marge van de 44ste jaarvergadering, in het bijzijn van het ICD management, een twee tal MOU’s met de Wifak Bank en de Al Akhdar Bank, respectievelijk Islamitische banken van Tunesië en Marokko en hiermee is de samenwerking tussen de banken vastgelegd.

“Met deze samenwerkingen zetten wij onze strategische doelen voort: bijdragen aan de sociaaleconomische ontwikkeling van micro, kleine en middelgrote ondernemingen, realiseren van duurzame financiële groei, creëren van welvaart en dienen als financiële hub voor Islamic Banking & Finance in het Caraibisch gebied en Latijns-Amerika”, aldus Trustbank Amanah CEO Maureen Badjoeri. Daarbij beschouwt Trustbank Amanah Fintech als een belangrijke pijler om invulling te geven aan haar transformatiestrategie.  

 

Bron: Trustbank Amanah

Datum: 16-04-2019