Trustbank Amanah en EZ ondertekenen beheersovereenkomst KMO Fond

16 oktober 2023

Op vrijdag 13 oktober 2023 heeft de ondertekening van de beheersovereenkomst van het KMO-Fonds tussen het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) en Trustbank Amanah plaatsgevonden. Het verstrekken van financieringen voor Klein en Middelgrote Ondernemingen (KMO) geschiedt via de KMO unit en fondsbeheerder Trustbank Amanah. Het KMO Fonds biedt financieringskapitaal voor de ontwikkeling van KMO’s, die cruciaal zijn voor de economische en sociale ontwikkeling van opkomende markten. Het is trouwens een gegeven dat KMO’s de ruggengraat vormen van de economie.

Samen met het KMO bestuur, het aangewezen orgaan dat belast is met het toezicht op de naleving van het beleid en beheer van het KMO fonds, wordt gewerkt aan de vlotte afhandeling van complete financieringsaanvragen. Het bieden van duurzame oplossingen ter stimulering van productie en productie ondersteunende activiteiten, ondernemerschap en export, het scheppen van werkgelegenheid, verbetering van de dienstverlening en innovatie staan uiteraard hoog in het beleidsplan van Trustbank Amanah.

Kleine en Middelgrote ondernemers kunnen bij de KMO unit van het Ministerie van EZ voor financieringsaanvragen alwaar de intakegesprekken, pre-screening en nodige begeleiding plaatvinden. Met de opgedane kennis en ervaring als fondsbeheerder uit voorgaande en lopende projecten wil Trustbank Amanah met het KMO fonds een wezenlijke bijdrage leveren aan de Surinaamse economie door ondernemerschap en productie te stimuleren.

Bron: Trustbank Amanah