Trustbank Amanah geeft invulling aan financiële inclusie

18 december 2023

In het kader van financiële inclusie speelt Trustbank Amanah in op het bieden van producten en diensten aan gemeenschappen woonachtig in verafgelegen gebieden. Middels haar online onboarding applicatie “MIJN AANVRAAG” is het makkelijk en snel om online een bankrekening te openen, waarvan de bewoners van Apoera gebruik hebben gemaakt door tussenkomst van het Districtscommissariaat Sipaliwini ressort Kabalebo/Apoera.

Afgelopen weekend reisde een delegatie af van Trustbank Amanah naar Apoera om ongeveer 200 nieuwe rekeninghouders van dienst te zijn. Hierbij hebben de rekeninghouders hun pinpas ontvangen, waarmee ze bij elke ATM/Cashpoint kunnen pinnen en bij elk POS apparaat bij de kassa’s van diverse winkelzaken betalingen kunnen verrichten. Via de digitale diensten Internet & Mobiel bankieren kunnen de rekeninghouders hun saldo bekijken, overmakingen verrichten enz. Ook kunnen zij diverse financieringen naar behoefte aanvragen, waaronder de NOFA-financiering en het KMO fonds. 

Naast haar filialen in Paramaribo en Nickerie heeft Trustbank Amanah eerder dit jaar een info unit geopend in Saramacca en thans worden er voorbereidingen getroffen in Marowijne. In beide districten wordt samengewerkt met de respectievelijke districtscommissariaten. Hiermee wordt de Public Private Partnership in het belang van de Surinaamse gemeenschap geïntensiveerd.

Trustbank Amanah draagt bij aan financiële inclusie ten einde de economische groei van ons land te stimuleren, het creëren van zelfstandige en ondernemende burgers en zorgen voor welvaart en welzijn van de samenleving.

Bron: Trustbank Amanah