  Terug naar overzicht

Ramadan 2020

 

Voor moslims overal ter wereld is de tijd van de heilige maand Ramadan aangebroken. Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender. Het is een speciale maand waarin tussen de ochtendschemering (vóór zonsopkomst) en zonsondergang gevast wordt, dus niet wordt gegeten en gedronken. Het begin en einde van Ramadan is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan.

Het vasten wordt gezien als een vorm van lichamelijke en spirituele zuivering. Het is ook een manier van dankbaarheid tonen aan de Schepper voor al zijn overvloedige gunsten. Daden van aanbidding zoals gebed, het lezen van de koran en liefdadigheid worden aangemoedigd tijdens de Ramadan. De moslims voelen en tonen verbondenheid met alle armen en behoeftigen overal op de wereld.

Dit jaar wordt de maand Ramadan anders dan normaal ervaren, vanwege de pandemie COVID19 die zich wereldwijd heeft verspreid. Moslims over de hele wereld zullen de heilige maand Ramadan doorbrengen onder strikte maatregelen en richtlijnen om de verspreiding van de zeer besmettelijke ziekte te beperken. De activiteiten zoals iftar en de gebeden zullen individueel of met de familie thuis worden uitgevoerd.

Desalniettemin blijft het een plicht voor de moslims, vooral in de vastenmaand, om te blijven bidden voor welvaart en welzijn voor eenieder en dat we allemaal veilig deze COVID 19 beproeving kunnen doorstaan.

Trustbank Amanah wenst aan alle moslimbroeders en -zusters een gezegende vastenmaand toe.

Ramadan Mubarak.

Bron: Trustbank Amanah

Datum: 23-04-2020